Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Превантивно" ремонтират здрав път за 1.5 млн. лв. на километър

Снимка: bTV

Агенция "Пътна инфраструктура" е възложила ремонт на  7,6 км от първокласния път I-6 София - Бургас, в участъка между град Карлово и село Васил Левски. 

Интересното е, че около 6 км. от отсечката са здрави.

Проектът предвижда полагане на геомрежа в отсечката, за да се усили пътната конструкция, както и цялостна подмяна на асфалтовата настилка. Ще бъде подобрено отводняването. Трасето ще е с нови бетонови бордюри, облицовани окопи, стоманени предпазни огради, пътни знаци и хоризонтална маркировка. Срокът за изпълнение на ремонта е до края на септември.

Подбалканският път от Карлово до село Васил Левски вече е затворен за ремонта. Очаква се дейностите да приключат до края на септември.

Дейностите се изпълняват от "Пътища Пловдив", дружеството, с което АПИ има договор за поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.

Средствата са от бюджета на пътната агенция.

Според репортаж на бТВ пътят няма дупки. По-голямата част от пътя е хубав, казват местни хора.

Ремонтът според пътната агенция е превантивен и цели запазването на настилката. По този начин се удължавал животът на пътя. "Много пътища в България, след като не се ремонтират, просто се разрушават", заявява Йордан Калев, шеф на Областното пътно управление в Пловдив. По думите му някои дейности се правят за първи път от 50 г. насам.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във