Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Премиерът очаква от МВР засилени мерки за пътна безопасност

Служебният премиер Гълъб Донев благодари на хората, помогнали в неделя вечер на пострадалите от катастрофиралия на магистрала "Тракия" сръбски автобус. Надеждите са ни, че децата, настанени в "Пирогов", ще се възстановят бързо, каза Донев в началото на редовното правителствено заседание. "Преди да преминем към дневния ред, искам да отправя благодарност към всички, които в неделя вечер, 14 август, добавиха в личния си дневен ред преодоляването на трагедията, която можеше да причини катастрофиралият автобус с деца от Сърбия", каза министър-председателят. По думите му този инцидент е станал повод да видим, че пътят е един и заедно можем да се справим дори и в най-тежки изпитания. Той изтъкна, че катастрофата е събрала различни хора по възраст и професия и дори с различни възгледи. Впечатлен съм и признателен за светкавичната и адекватна реакция на всички, които в неделя вечер не отминаха 217-ия километър на магистрала "Тракия", мислейки си "Това не е моя работа", заяви премиерът. 

Разбира се, че е щастливо стечение на обстоятелствата, че сред пътуващите е имало и лекари, посочи Донев и благодари на младия лекар, започнал оценка на състоянието на пострадалите, на д-р Антон Елкин, на Теодор Бочев и Живко Стамболиев, които помогнали за изваждането на деца от автобуса. Той изрази благодарност и на спешните медицински екипи, на лекуващите лекари и медицинските сестри, на Пътна полиция, на местните власт в Стара Загора. 

"Миналата седмица споделих убеждението си, че войната на пътя е безумие, с което можем да се справим заедно. От МВР очаквам сериозен контрол за спазване на правилата на движение. Ако ценим живота - своя и на непознатия в насрещното платно, ще спазваме закона вътре в нас", отбеляза служебният премиер.

Първа точа в заседанието на кабинета ще е преодоляване на бедственото положение в община Своге, съобщи Донев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във