Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Премиерът: Който е злоупотребил, ще му се вземат парите

Оставката на Румен Порожанов не е прибързан акт. Проверявам много неща, а това, което ускори подаването на оставка, е отстраняване на човек в програмата за къщи за гости на Фонд "Земеделие" , за който се оказа, че днес той още е на работа. Така коментира оставката на земеделския министър премиерът Бойко Борисов.

Става дума за заместник-директора на фонд "Земеделие“Иванка Багдатова-Мизова, която подаде оставка в началото на май, след като нейният телефонен номер бе оставен в сайта на къща за гости в Юндола. 

"Аз казах, че ще проверявам доста работи, никога не съм бързал да приемем или да настоявам за оставки, докато не се убедя в нещо. Но това, което ускори подаването на оставка, е, че след като ясно и точно се разпореди да бъде отстранена, се оказа, че към днешна дата е на работа. Който иска да си пази някого, аз ясно още на конференцията, ако си спомняте, казах: Компромис не правим към никого и всеки, който си е позволил да злоупотреби, ще му се вземат парите и ще му се търси наказателна отговорност. Така че данъкоплатецът няма да пострада от тази работа. А тя е и добра превенция за всеки, който мисли да нарушава за в бъдеще", коментира Бойко Борисов.

Борисов каза, че името на новия земеделски министър ще стане ясно още утре.

 "Желаещи за министри все още има, не се притеснявайте!", допълни той. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във