Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Премиерът Кирил Петков и министри отговарят на въпроси на депутати

Депутатите ще имат редовно заседание от 9 часа. Дневният ред днес предвижда  само въпроси към членове на Министерския съвет. В Народното събрание ще проведе първия за тази година парламентарен контрол. На депутатски питания ще отговарят премиерът Кирил Петков и министри.

Заседанието започва с блиц контрол, в който министър-председателят и неговите заместници ще отговарят на актуални въпроси. Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев ще участва в блиц контрола в Народното събрание. Парламентарният правилник предвижда той да се провежда всеки първи петък на месеца.

След това ще се проведе и редовният парламентарен контрол. Премиерът Кирил Петков ще участва и в него.

От групата на ГЕРБ-СДС имат питане за  политиката на правителството по отношение на привличането на инвестиции у нас.

Към вицепремиера по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов и към правосъдния министър Надежда Йорданова има питания от групата на социалистите за открити наказателни процедури от ЕС срещу България.

Освен към тези членове на правителството, на депутатски въпроси ще отговарят още министрите на здравеопазването енергетиката, на земеделието, и на транспорта и съобщенията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във