Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Премахват рекламите с победителите от лотарийни игри?

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви намеренията си да премахне рекламите с победители от лотарийни игри от телевизионния екран. За целта Симеонов ще внесе през следващата седмица законопроект в парламента. Промени ще бъдат направени в два закона - за хазарта и този за радиото и телевизията. С поправките ще бъде забранено подобно рекламно съдържание и по радиото, и в електронните издания.

"И в двата закона премахваме тези угодно приети в по-предни Народни събрания законови текстове и клаузи, съгласно които се разрешава рекламата на наградените, на самото награждаване, на печалбите и т.н. Ще оставим единствено наименованието на играта и тегленето на тиражите – дотолкова, че не става въпрос за някакви нагласени резултати", обясни вицепремиерът пред "Фокус". 

Той очаква подкрепа от коалиционните си партньори от ГЕРБ. 

В предишна своя позиция по темата Валери Симеонов определи тези реклами като безобразни. Според него те могат да имат пагубно въздействие, защото създават впечатление, че човек може да забогатее без труд. Симеонов подчерта, че се дразни от всички клипове, в които се "търкат билетчета"

Facebook logo
Бъдете с нас и във