Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Прекратиха договора на "Актор" за лот 4 на "Струма"

Агенция "Пътна инфраструктура" прекрати договора с гръцката фирма "Актор" за изграждането на лот 4 на автомагистрала "Струма" и ще избира нов строител, съобщиха от пътната агенция.

Новият изпълнител ще трябва да построи участъка от Сандански до граничен пункт "Калотина" експресно за пет месеца, след като сегашният строител не успя да се справи за две години и половина с 15-километровото трасе. Сега обектът е изпълнен наполовина, след като строителството му започна на 5 април 2012 г. и съгласно подписания договор трябваше да е готов през март 2014 година. Срокът за строителство беше удължаван на няколко пъти, като последната отсрочка беше за 15 октомври.

Предстои комисия, в която участват представители на пътната агенция, строителния надзор, проектанта и изпълнителя, да опише извършените досега строителни дейности на обекта. Ще се направи цялостна проверка на качеството на изпълнените строително-монтажни работи.

Пътната агенция ще обяви нова поръчка за отсечката, като срокът за изпълнение ще бъде до 150 дни от подписването на разрешението за строеж, т.нар. протокол 2А.

От бъдещия изпълнител ще се изиска възстановяване на пътната настилка на обходните маршрути, преминаващи през селата от началото на строителството на отсечката. Завършването на отсечката от Сандански до граничен пункт "Кулата" трябва да стане до края на 2015 година, за да не загуби страната ни парите по оперативна програма "Транспорт".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във