Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Предстоящи проекти: Обходният път на Поморие, мостът над р. Бели Осъм и тунелът под Шипка

Изграждането на обходния път на гр.Поморие може да започне през месец май тази година. Срокът за строителството е 12 месеца. Тя обясни, че изпълнението на пътя е предвидено в програмата „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“, като общата стойност на проекта е почти 21 млн. лв.

Регионалният министър Петя Аврамова обясни в Народното събрание в петък, че за обекта има вече сключен договор с избран изпълнител след проведена обществена поръчка, като за стартиране на строително-монтажните работи е необходимо да приключат отчуждителните процедури, стана ясно от думите на министъра. Очаква се решението на съда по жалба срещу изплатените отчуждения на собственик на три имота в обхвата на пътя. След това ще се процедира издаването на разрешение за строеж и ще започне същинската работа.

Аврамова информира, че вече има издадено разрешение за строеж от община Троян за изграждането на нов мост над р. Бели Осъм в града. Предстои подписването на протокола за предаване на участниците в инвестиционния процес на техническия проект и разрешението за строеж, след което ще стартират строителните работи. Съгласно проекта се предвижда изграждане на пътна връзка между път II-35 и път III-357 с дължина 154 м (от км 0+000 до км 0+154.28) и на ново мостово съоръжение над р. Бели Осъм с дължина 43,2 м. Габаритът на новоизграденото съоръжение ще бъде 16,5 м, с две ленти за движение по 3,5 м в посока Беклемето, една лента за движение по 3,5 м в посока Ловеч и два тротоара по 3 м. Към проекта на моста се включва и реконструкция на част от прилежащата пътна инфраструктура. Средствата за реализацията на обекта - 2 320 553 лв. с ДДС, са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Срокът за изпълнение на строителството е 12 месеца.

Работи се и по изпълнението на проекта за обходен път на град Казанлък след тунела под Шипка. Пътят осигурява връзка на републикански път I-5 по направлението Дунав мост – Русе – Вeлико Търново – Габрово – Шипка – Стара Загора – ГКПП „Маказа“ с републикански път I-6 – в посока ГКПП „Гюешево“. Министърът съобщи още, че към момента се провежда процедура по одобряване на ПУП – Парцеларен план, след което ще бъдат извършени отчуждителните процедури. Предвижда се техническият проект и строително-монтажните работи за обекта да бъдат възложени на инженеринг. Проведена е процедура по оценка на въздействието върху околната среда, има завършен идеен проект.

„Близо 260 хил. лв. са осигурени от бюджета на МРРБ за 2018 г. за финансиране на рехабилитацията на довеждащ водопровод от помпена станция „Малина“ до водоем в гр. Генерал Тошево и прилежащите съоръжения към него“, съобщи регионалният министър. По този начин ще се осигури алтернативно захранване с вода от помпената станция за селата Писарово и Люляково, в община Генерал Тошево, от което ще се възползват както над 800-те души, живеещи в двете населени места, така и хората притежаващи недвижими имоти и осъществяващи земеделска и стопанска дейност на тази територия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във