Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Предстои първо гласуване на изменение на Закона за МВР

Народното събрание ще има пленарно заседание от 9 часа. 

Предстои първо гласуване на законопроект за изменение на Закона за Министерството на вътрешните работи. Вносители са Пламен Нунев и група народни представители на 28 август.

Предвиден е и парламентарен контрол, в който на въпроси на депутати ще отговарят шестима министри.

Към Костадин Ангелов, новият министър на здравеопазването, питане относно политиката на правителството за намаляване на задълженията на държавните и общинските болници.
Въпросът от Валентина Найденова е относно наличие на заболели и/или заразоносители с Covid-19 от Център за спешна медицинска помощ гр. Русе към 08.07.2020 г. и мерки, предприемани от Министерството на здравеопазването и РЗИ - гр. Русе за своевременно изследване на персонала.
А питането от Георги Михайлов е относно критерии за промяна на противоепидемичните мерки в страната.

Христо Терзийски, новият министър на вътрешните работи, ще отговори на въпрос относно критерии и брой служители на Министерство на вътрешните работи, които имат право да ползват туристически ваучер за почивка на море в България.

Деница Сачева, министър на труда и социалната политика, ще отговори на питане от Георги Гьоков относно проблема на хиляди хора (около 5 хиляди) с увреждания, които няма да получат пенсиите си в нормален (пълен) размер за месец юли.
Въпросът от Светла Бъчварова-Пиралкова и Георги Гьоков е относно мерки за преодоляване на кризата в сектор "Гори и горско стопанство".

Въпроси има и към Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, Емил Димитров, министър на околната среда и водите, и Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството.

Отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- заместник министър-председателят Томислав Дончев – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Кристина Сидорова;
- министърът на здравеопазването Костадин Ангелов – на 3 въпроса от народните представители Георги Гьоков и Нона Йотова; Димитър Георгиев; и Анна Славова;
- министърът на енергетиката Теменужка Петкова – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Георги Гьоков.

Поради отсъствие по уважителни причини на народни представители се отлагат отговорите на:
- 1 питане от народните представители Драгомир Стойнев, Антон Кутев и Крум Зарков към заместник министър-председателя Томислав Дончев;
- 1 въпрос от народния представител Румен Гечев към министъра на икономиката Лъчезар Борисов;
- 1 въпрос от народния представител Георги Гьоков към министъра на икономиката Лъчезар Борисов.

Поради ползване на годишен отпуск в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във