Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Предстои одит по пътна безопасност на Северната скоростна тангента

Агенция „Пътна инфраструктура“ откри тръжна процедура за избор на изпълнител за провеждане на одит по пътна безопасност на Северната скоростна тангента. Срокът за подаване на офертите е 25 ноември т. г., а стойността на обществената поръчка е 16 хил. лева без ДДС.

Изграждането на 16,5-километровата Северна скоростна тангента е финансирано със средства от оперативната програма „Регионално развитие“ (2007 – 2013 г.). Тя беше въведена в експлоатация в края на 2016 г. Съгласно апликационната форма за изграждането й одити по пътната безопасност са  проведени на фаза „технически проект“ през 2014 г. и преди въвеждане на пътя през 2016 г. Сега ще бъде направен одит при въведен в експлоатация участък.

Обект на одита ще бъдат 6-те активни ленти за движение и 2-те ленти за принудително спиране на скоростната тангента, както и прилежащите 20 големи съоръжения и 5 пътни възела. Ще бъде прегледана и техническата документация на обекта.

Трасето на Северната скоростна тангента, пътните връзки и съоръженията ще бъдат обследвани, както през деня и по здрач, така и при различни климатични условия. Ще бъде направен преглед и на информацията за настъпилите пътнотранспортни произшествия от въвеждането в експлоатация на обекта до момента, за да се изяснят потенциални проблеми свързани с безопасността на движение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във