Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Предстои изграждане на Биотехнологичен парк в София

Планираме изграждане на Биотехнологичен парк и привличане на стратегически инвеститор в сферата на фармацията и здравните грижи. Това са две от задачите в програмата ми за развитие на София в следващите години. Това заяви кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова на среща с екипа на компанията "Фармалекс".

"В Биотехнологичния център ще се развие иновативна среда за изследвания и нови технологии в сферата на фармацията, биотехнологиите и здравните грижи", каза Фандъкова.

"Фармалекс" е българо-немска фирма, която наскоро разшири своята дейност в София като отвори нов офис, в който работят химици, биолози и фармацевти. От компанията обясниха, че част от младите хора са учили и работили в чужбина, но атрактивните работни места и възможностите за реализация са ги мотивирали да се върнат в София.

По време на срещата бяха обсъдени и мерките за подобряване на чистотата на въздуха - смяната на печките на дърва и въглища на 1/3 от домакинствата, които сега се отопляват по този начин с по-екологични и рестрикции за автомобилите, които замърсяват. Фандъкова е представила и проекта за Зеления ринг - линейни паркове и велоалеи по старата жп линия. Планът за първия етап, от гара "Пионер" до "Слатина", е готов и догодина може да започне реализацията му.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във