Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Предстои гласуване на изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2020 година

Народното събрание ще има пленарно заседание от 9 часа. В предварителната програма за седмицата, която ще бъде гласувана днес, са включени шест точки.

Депутатите ще обсъдят проект на решение за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагането на кандидати за председател и членове на Комисията за защита на личните данни, представяне и публично оповестяване на документите и изслушването на кандидатите в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, както и процедурата за избор от Народното събрание. Вносител е Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред (на 3 декември 2019 г.).

Ще се обсъжда и проект на решение за предложение до Президента на Република България за награждаване с медал „За заслуга“, който е внесен от Комисията по образованието и науката на 18 юни.

За четвъртък е предвиден парламентарен контрол, включващ: 3.1. Разисквания по питане от народните представители Румен Гечев и Георги Свиленски към министъра на финансите Владислав Горанов относно „нова концепция за облагане на хазартните игри“, декларирана от министъра на финансите Владислав Горанов през м. март 2016 г.; 3.2. Разисквания по питане от народните представители Искрен Веселинов и Александър Сиди до министъра на труда и социалната политика Деница Сачева относно фрагментирано законодателство в социалната политика.

В проектопрограмата е и второ гласуване на Законопроект за допълнение на Закона за Българския Червен кръст  с вносители Александър Ненков и Искрен Веселинов (на 9 марн). Приет е на първо гласуване на 11 юни.

Предстои и първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 година. Вносител е  Министерският съвет (на 18 юни).

В проектопрограмата е предвиден и парламентарен контрол в петък.

Facebook logo
Бъдете с нас и във