Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Представители на "Има такъв народ" стават шефове на тотото

Депутатът от "Има такъв народ Александър Тодоров" е изборът на спортния министър Радостин Василев за нов изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор. Това става ясно от внесените документи в Търговския регистър на Агенцията по вписванията. В Управителния съвет на БСТ ще влязат още Росен Иванов и Георги Султанов.

32-годишният Тодоров е роден в Хасково и бе избран за народен представител в 45-то, 46-то и 47-то Народно събрание от район Плевен. Той е юрист по професия.

В момента той е член на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, както и комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество.

В Управителния съвет на БСТ ще влязат още Росен Иванов и Георги Султанов. Султанов бе предложение на ИТН за министър на културата през лятото. Според визитката му на сайта на ИТН Султанов има 23 години опит в сферата на класическата музика. От 2003 до 2016 г.  е солист на Държавна опера Бургас. От 2005 г. – гост-солист на Национална опера София, а 2018 г. до момента - солист на Държавна опера Пловдив. Гастролира също в Германия, Франция, Швейцария, Испания, Китай.

При отстраняването на предишното ръководство на тотото спортният министър Радостин Василев и принципал на БСТ, който също е от квотата на ИТН, беше категоричен, че очаква по-високи печалби от страна на БСТ, защото това дружество реализира държавната политика в хазарта. 

Тогава той обяви, че ще назначи независим одит на БСТ. 

"Ще подложа на анализ абсолютно всички договори, приходи и разходи на тотализатора, за да мога да бъда сигурен по какъв начин се е стигнало до цифрите, които ми се дават. Счетоводните отчети в края на годината могат да бъдат много различни от действителното състояние на тотализатора. Надявам се да е в положителна посока. Тепърва ще разберем“, заяви министърът на младежта и спорта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във