Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Предприемачи от 200 държави с шанс да спечелят над 1 млн. долара

До 31 август 2022 г. фирми, регистрирани у нас след 1 декември 2015 г., или екипи, планиращи основаването на фирма в България, имат шанс да се състезават за Световната купа по предприемачество.

Над 1 милион долара – това е наградата, която ще спечелят състезаващите се предприемачи от 200 държави.

За втора поредна година Стопанският факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски" организира националната селекция за престижното състезание, което се провежда от 2019 година.

Състезанието преминава на три етапа – идейна фаза, ранна фаза и фаза на растеж. Журито е съставено от 14 университетски преподаватели, ръководители на успешни бизнеси и директори на банкови институции. Те ще направят предварителна селекция и ще номинират най-добрите предприемачи за участие във финалите, които ще се проведат през ноември 2022 г. в Саудитска Арабия.

От стартирането си през 2019 г. организаторите на Световната купа по предприемачество са връчили парични награди в размер на 3 милиона щатски долара, както и различни материални награди на обща стойност 150 милиона щатски долара.

Световната купа по предприемачество се организира от Глобалната мрежа за предприемачество (GEN) заедно с Monsha'at с подкрепата на редица стратегически партньори, като One Valley, Университета за наука и технологии "Крал Абдула" (KAUST) в Саудитска Арабия и други.

Състезаващите се фирми имат шанса да преминат през безплатни обучения, да подобрят видимостта си на световния пазар и им и да се свържат с потенциални инвеститори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във