Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Предпразнично Борисов инспектира с джипа пътища в Родопите

Премиерът Бойко Борисов тръгна с джипа на обиколка из Родопите, за да инспектира наскоро ремонтирания третокласен път Кричим - Смолян заедно с зам.-регионалния министър Николай Нанков. Двамата инспектираха трасето на пътя Кричим-Михалково-Смолян, като първо минаха по пътя Михалково - Девин - Стойките за Смолян.

"Всичко е нови мантинели, път. Целият път е с бетон и стени, за да държи", похвали ремонтът Борисов и поиска от Нанков подробности за това как точно е извършена реконструкцията, какво е направено и какви материали са използвани.

Доволен от чутото премиерът констатира: „Двойни мантинели да пазят дерето. Над 30 км мантинели. Рудозем - Ксанти – за Смолян, за бизнеса и за целия регион. Туризмът, тежките тирове. Тук са големите заводи за минерална вода. Тир след тир вървеше по този път, а беше дупка до дупка. Сега е укрепен с бетон, мрежи, за да пазят на пролет, когато започнат срутищата. Стотици тонове скална маса се изнесе“. 

"Виж коя дата сме днес и да видим колко време ще изкарат мантинелите преди да им откраднат "котешките очички". Вечер това като се освети от фаровете става като самолетна писта. Обаче те спират и ги свалят. Не мога да си го обясня", каза Борисов.

Нанков припомни, че на магистрала "Тракия" светлините на мантинелите били откраднати само пет часа, след като били поставени.

През септември започна рехабилитацията и реконструкцията на над 36 км от третокласния път III-866 Кричим - Михалково - Смолян. Проектът се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Инвестицията е за над 49,5 млн. лв. Третокласният път е основна пътна връзка за жителите на Михалково, Кричим и Девин с град Смолян и курортен комплекс „Пампорово“. Пътният участък осигурява и бърз достъп до трасето Пазарджик - Пловдив. Целият участък е разделен на два лота - 22 и 23.  

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във