Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Предлагат ваучери, като компенсация на платените вече резервации през туроператори

Очаква се днес Министерството на туризма заедно с Комисията за защита на потребителите да издаде указания за предлагане на ваучери с двегодишен срок на действие за платените вече резервации през туроператори.

"Все още има български туристи в Куба, Доминикана, Занзибар и Великденски острови.  Тъй като Куба затваря утре границите си, то гражданите на ЕС могат да се възползват от организирания от Австрия допълнителен полети за репатриране на своите граждани от Хавана до Виена", коментира пред БНР министърката на туризма Николина Ангелкова. 

Утре има допълнителен полет от Мексико сити, а в сряда - от Барселона.

Миналата седмица Ангелкова съобщи, че временно се преустановяват организираните пътувания на български граждани в чужбина, организираните пътувания на чуждестранни граждани у нас, както и всички организирани туристически посещения в рамките на вътрешния туризъм. Временно се преустановяват също организираните посещения.

Министърът на туризма заяви, че разчита на отговорното поведение на всички, за да можем заедно да се борим и да продължим напред. В момента 483 български граждани са на екскурзия в чужбина, заминали са през март.

"За мен е много тежко да виждам, че няма туризъм, но така е по целия свят, призна тя и апелира към всички да бъдем максимално отговорни и да бъдем заедно, за да можем по бързо да преминем през всичко това. Трябва да проявим отговорност и се надявам след заповедта да намерим сили да продължим напред. Засегната е цялата икономика и трябва да намерим баланса, като приложим всички възможни мерки. Трябва да се гледа общата картина, няма как да действаме самосиндикално. Министърът подчерта, че ситуацията е изключително динамична. Всяка държава предлага различни мерки всеки ден. Към момента резервации за юли и август не се отказват, но утре може да е различно", коментира министър Ангелкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във