Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Предлагат нощен градски транспорт в София

Организацията "Спаси София" внесе над 30 000 подписа с искане за нощен градски транспорт в столицата. Според организацията "нощният транспорт ще създаде за София множество нови възможности, променяйки начина, по който хората живеят и се придвижват, но и начина, по който фирмите избират да работят. Подобрената мобилност ще направи София комфортно, модерно и вълнуващо място за живеене, работа и посещение, така че все повече хора и фирми да дойдат и инвестират или харчат тук своите пари."

В документите, съпътващи подписката, се предлагат седем автобусни линии. От Бизнеспарк София до ж.к. Люлин I и II, от  Зоопарка до кв. Обеля, от ж.к. Овча купел II до кметство Враждебна, от ж.к. Гоце Делчев до ул. Одеса, от ж.к. Западен парк до Студентски град, ж.к. Дружба II до кв. Бояна и от пл. Св. Неделя до Летище София Терминал 2.

От "Спаси София" предлагат билетът за нощния градски транспорт да бъде на цена 2 лева и да важи за 90 минути. 

По техни изчисления въвеждането на линиите ще струва 4.5 млн. лева годишно на общината, като в тази сума са включени и разходи за заплата на контрольори и служители на Общинска полиция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във