Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Предлагаме на гостите от Чехия ски ваканция със СПА и културно-исторически туризъм

Чешките посетители са едни от най-предпочитаните туристи и Чехия е сред топ пазарите за входящ туризъм у нас. Това отбеляза министърът на туризма Стела Балтова на среща с представители на Асоциацията на чешките туроператори, водена от нейния ръководител Михал Вебер.

Данните показват, че през летните месеци на миналата година около 34 хил. туристи от Чешката република са посетили страната ни, а през лятото на 2021 г. броят им достигна 88 хиляди.

Служебният министър е отбелязала, че имаме най-добрите зимни курорти на Балканите. Тя е поканила чешките граждани и посочи другите разнообразни видове туризъм, които предлага България, като културно-исторически, спа, уелнес, винено-кулинарен и други.

В рамките на стратегията на министерството да се развиват и промотират туристическите райони, министър Балтова е  посочила възможностите за здравен туризъм, в това число балнеолечение климатолечение и пост-COVID възстановяване, голф и други туристически продукти. Дискутирана е била като добра възможността ски ваканцията да бъде съчетана с СПА и културно-исторически туризъм.

Министърът е уверила туроператорите, че България предприема всички необходими противоепидемични мерки с цел оптимална подкрепа за сектора, както и да бъде осигурена за гостите максимална безопасност в условията на продължаващата пандемия.

Чешките туроператори са поставили различни въпроси, свързани с рекламата на България на чешкия пазар, мерките и условията за свободно пътуване и достъп до туристическите обекти, както и помощта от 35 евро на седалка за чартърните полети. Те са поискали повече подробности относно плановете на Министерството на туризма за сезон Лято 2022. Били са обсъдени и предстоящи маркетингови активности, които Министерството на туризма планира за чешкия пазар, както и мерките, които се предприемат в подкрепа на туристическия бизнес.

Министърът е отбелязала, че нивата на ваксинация в страната нарастват, което създава допълнителна защита и сигурност за туристите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във