Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Предаването на Милен Цветков не отговаряло на стандартите за обективност

NOVA телевизия свалила от ефир снощното издание на "Часът на Милен Цветков", защото предаването не отговаряло на стандартите за обективност, истинност и баланс на гледните точки.

"Високите изисквания към работата на журналистите са гаранция за качество, на което NOVA държи без изключение. Нова Броудкастинг Груп подкрепя и ще продължи да отстоява в своята дейност редакционната си независимост, съобразена със закона, етичните и морални норми, и добрите професионални практики", обясняват още от телевизията. 

В понеделник вместо актуално издание бе излъчено повторения на старо предаване. 

Екипът на Милен Цветков предварително бе обявил темите. Една от тях бе "Какво накара премиера Борисов да се възмути от фалшивата новина, че е станал собственик на гръцки остров?"

В предаването щеше да се коментира още: "Има ли война за трюфели в община Добрич, Вечната война между половете в новата книга на журналиста Патриция Кирилова и Български рок звезди ще окупират фестивала "Побит-камък" 2018"

Встрани от скандала не остана шоуменът Слави Трифонов, който също се е сблъсквал с подобни проблеми в конкурентната bTV.

"Защо Нова пуснаха точно предаването от 22 юни, и то без надпис "повторение"? Защото предаването си звучи актуално и за 25 юни – обсъждаха се досегашните изненади на Световното първенство по футбол. Ако мине номерът. Всъщност, ще ви кажа защо свалиха епизода на Милен Цветков – заради "несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание", написа Трифонов във "Фейсбук"

Той украси поста си с хаштаг "#111" -  позицията на страната ни в последната класация за свободата на медиите, изготвена от "Репортери без граници" 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във