Банкеръ Daily

Министърът на транспорта Николай Събев:

Предадохме в МВР папки с убедителни доказателства

Министерството на транспорта е предало в МВР папки с доказателства за фалшиви търгове и за злоупотреби с европейски средства. Това съобщи в ефира на bTV транспорният министър Николай Събев.

По думите му тези папки съдържат убедителни доказателства, подкрепени със свидетелски показания за злоупотреби в транспорта, с които държавата е сериозно ощетена. Събев отказа да даде повече подробности.

По повод ареста на бившия премиер Бойко Борисов, на бившия финансов министър Владислав Горанов и на пиара Севдалина Арнаудова, Събев коментира, че става дума за изчезнали 575 млн. лева без ДДС, които българските граждани могат да си представят по следния начин: Това са влаковете и вагоните, които очакваме да получим чрез помощите от ЕС; това са линейките, от които имахме нужда във всички градове по време на пандемията.

Николай Събев е категоричен, че вътрешният министър Бойко Рашков е направил всичко възможно да се съберат доказателства и разследването да започне. Той призна и че от управляващата коалиция са били наясно, че възстановяването на справедливостта няма да стане лесно. Но това именно са техните задачи в правителството: да градят и търсят справедливост.

Facebook logo
Бъдете с нас и във