Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Преброяване без лого не може

МЗХГ обяви конкурс за лого на преброяването на земеделските стопанства през 2020 г.

Министерство на земеделието, храните и горите обяви конкурс за лого на предстоящото преброяване на земеделските стопанства в България през 2020 г., съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Анкетирането ще започне на 1 септември и ще приключи на 18 декември 2020 година. Преди официалното преброяване, от 1 септември до 11 октомври тази година, ще се проведе и пробно такова. Процедурата се провежда на територията на цялата страна и ще обхване над 200 000 земеделски стопанства у нас.

Графичният символ на преброяването на земеделските стопанства трябва да включва думите "Преброяване на земеделските стопанства 2020" на кирилица и на латиница (Agricultural Census 2020). Той има за цел да отразява същността му като най-мащабното статистическо изследване за земеделските стопанства в България и Европейския съюз. Знакът следва да представлява своеобразно графично послание, с което земеделските стопани да бъдат мотивирани да участват в преброяването.

Конкурсът е отворен за участие на български и чуждестранни граждани и фирми.

Класираните от специална комисия на първо, второ и трето място ще получат съответно 1000, 500 и 300 лв. и ще бъдат определени и обявени в срок до пет дни след финала на конкурса.

Facebook logo
Бъдете с нас и във