Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Правителството ще разгледа проект на Конвергентната програма на България до 2023 г.

Редовното заседание на Министерския съвет ще се проведе от 10 часа, съобщиха от правителствения пресцентър. В предварителния дневен ред има седем точки.

Правителството в оставка ще разгледа проект на Конвергентната програма на България за периода 2021 - 2023 г., внесена от от министъра на финансите. 

Министрите ще разгледат и доклад за касовото изпълнение на държавния бюджет и на основните показатели на консолидираната фискална програма за първото тримесечие на 2021 година. Вносител е министърът на финансите.

В дневния ред е и проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на правосъдието за 2021 г., внесен от министъра на правосъдието.

Правителството в оставка ще одобряви допълнителни разходи/трансфери за 2021 г. за финансово осигуряване на дейности по програмата за изграждане, пристрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 - 2022 година. Вносител е министърът на образованието и науката.

Министрите ще обсъдят доклад за позицията на България за участие в министерската конференция за управление на миграционните потоци, която ще се проведе на 11 май 2021 година. Вносител е министърът на вътрешните работи.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във