Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Правителството ще приеме Плана за възстановяване и устойчивост

Правителството днес ще приеме Плана за възстановяване и устойчивост, съобщи в началото на заседанието на кабинета премиерът Стефан Янев. А утре може да се внесе и в Европейската комисия.
В дневния ред на Министерския съвет има 23 точки.

Министрите ще вземат решение за определяне на обект „ПОДЗЕМНО ГАЗОВО ХРАНИЛИЩЕ (ПГХ) „ЧИРЕН" за национален обект. Предложението е внесено от: министъра на енергетиката.

В дневния ред има и проект на постановление за изменеие на ПМС 181 от 2000 г. за определяне на стратегическите обекти и дейности, които са от значение за националната сигурност, който е внесен от министъра на икономиката.
Министерският съвет ще измени свое решение №416  от 2010 г. за назначаване на членове на Управителния съвет на държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система. Документът е внесен от министъра на финансите.

Правителството ще приеме постановление за определяне на условията и реда за изплащане на компенсации на работници и служители, и на самоосигуряващи се лица, осигурени в икономически дейности, за които са наложени от държавен орган временни ограничения за осъществяването им в периода на обявено извънредно положение или обявена извънредна епидемична обстановка. Внася: заместник министър-председателят по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика.

Facebook logo
Бъдете с нас и във