Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Правителството ще приеме мерки във връзка с изпълнението на Бюджет 2020

Редовното правителствено заседание ще се проведе днес, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет. В предварителния дневен ред има 13 точки.

Министрите ще обсъдят промени в Решение № 332 НА Министерския съвет от 2020 г. за утвърждаване броя на приеманите за обучение студенти и докторанти в държавните училища и научните организации на Република България през учебната 2020 - 2021 година, внесени от министъра на образованието и науката. 

Правителството ще приеме мерки във връзка с изпълнението на Бюджет 2020, които са внесени от министъра на финансите.

Министърът на финансите внася доклад относно касовото изпълнение на държавния бюджет и на основните показатели на консолидираната фискална програма за деветмесечието на 2020 година.

В дневния ред е и проект на решение за ицменение и допълнение на Решение   № 707 на Министерския съвет от  2018 г. за определяне на председател на българската част на постоянната междуправителствена комисия „БЪЛГАРИЯ - БАВАРИЯ” и на Смесената междуправителдствена комисия „БЪЛГАРИЯ - БАДЕН-ВЮРТЕМБЕРГ”, както и на състава на българската част на постоянната междуправителствена комисия „БЪЛГАРИЯ - БАВАРИЯ” и Смесената междуправителствена комисия „БЪЛГАРИЯ - БАДЕН-ВЮРТЕМБЕРГ”. Вносител е министърът на икономиката.

Министерският съвет ще вземе решение за откриване на процедура за възлагане на концесия за част от морски плаж  „Хижа Черноморец - ЮГ”,  Община  Варна.  Вносител е заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и министър на туризма.

Facebook logo
Бъдете с нас и във