Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Правителството ще одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на икономиката

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет ще проведат чрез видеоконферентна връзка от 10 часа редовното правителствено заседание, съобщиха от пресслужбата на кабинета. В предварителния дневен ред са включени 17 точки. 

Министрите ще приемат план за изпълнение на Националната стратегия за младежта (2010 - 2020) за 2020 година. Вносител е министърът на младежта и спорта.

Правителството ще вземе решение за промени в състава на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт, които са внесени от министъра на труда и социалната политика. 

Министерският съвет ще одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на икономиката за 2020 година. Вносител е министърът на икономиката.

Министрите ще обсъдят проект на закон за изменение на Закона за електронната търговия, който е внесен от министъра на икономиката.

В дневния ред е и проект на закон за изменение и допълнение на Закона за отговорността за предотвратяване и отстраняване на екологични щети. Вносител е министърът на околната среда и водите.

Ще бъде обсъден и проект на постановление за изменение и допълнение на Наредбата за паричните обeзщетения и помощи от Държавното обществено осигуряване, приета с ПМС № 188 на Министерския съвет от 2015 година. Той е внесен от министъра на труда и социалната политика. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във