Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Правителството ще гледа Национална програма за насърчаване на равнопоставеността на мъжете и жените

Министерският съвет ще проведе  чрез видеоконферентна връзка редовното си заседание от 10 часа, съобщиха от правителствения пресцентър. В предварителния дневен ред са включени 21 точки. 

Правителството ще разгледа проект на Национална програма за насърчаване на равнопоставеността на мъжете и жените за периода 2021-2030 г., която е внесена от министъра на труда и социалната политика.

Министрите ще вземат решение за отнемане на земеделски земи от Министерството на отбраната и включването им в Държавния поземлен фонд. Вносител е заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната.

Правителството се очаква да приеме Национална стратегия за хората с увреждания (2021-2030 г.). Вносител е министърът на труда и социалната политика.

В дневния ред е доклад за одобряване резултатите от участието на България в неформални срещи на министрите на ЕС, отговарящи за градската политика и териториалното сближаване, проведени във видеоконферентен формат на 30 ноември 2020 година. Документът е внесен от министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Ще бъде разгледан и доклад за одобряване резултатите от участието на България в неформална видеоконференция на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси, проведена на 1 декември 2020 година. Вносител е министърът на финансите.

Министерският съвет ще вземе решение за откриване на процедура за възлагане на концесия за морски плаж "САХАРА 1", Община Варна, Област Варна. Внася: заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и министър на туризма.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във