Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Правителството подкрепи инвестиционен проект на „Ди Би Карго България"

От бюджета на Министерството на иновациите и растежа на Община Карлово ще се предоставят средства за изграждане на елементи от общинска пътна инфраструктура: "Реконструкция на ул. „Индустриална" в Карлово. Правителството вече е гласувало решение за одобряване на финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

С реконструкцията на улицата ще се постигне подобряване на транспортните и икономически връзки на всички икономически оператори, развиващи дейността си на територията на "Индустриална зона - Карлово". Така по улица „Индустриална" ще се облекчи натовареното движение и ще подобри транспортното обслужване с цел повишаване качеството на транспортните комуникации. Като следствие от това ще се постигне икономически, екологичен и социален ефект за индустриалната зона на града като цяло. Новоизградената инфраструктура ще бъде собственост на община Карлово.

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания инвестиционен проект за диверсификация на съществуващото предприятие на „Ди Би Карго България" ЕООД в Карлово. Компанията, която предлага услуги в сферата на железопътния транспорт,  е 100% собственост на Deutsche Bahn AG – една от най-големите световни логистични групи с повече от 300 000 служители. Освен основният офис на компанията, който се намира в град Карлово, на 130 км източно от София, "Ди Би Карго България" има спомагателни офиси и в други части на България. Сред клиентите на компанията са  както български, така  и големи международни компании. По този начин дружеството има много добри предпоставки за значително разширяване на портфолиото си от услуги, които в момента обхващат главно железопътен транспорт на товари и индустриална маневра.

Facebook logo
Бъдете с нас и във