Банкеръ Daily

Управление и бизнес

ПП предлага временна парламентарна комисия за енергийната криза

Парламентарната група /ПГ/ "Продължаваме промяната" предлага временна комисия по въпросите с енергийната криза и справяне с нея, обяви в началото на пленарното заседание председателят на парламента Никола Минчев. Проектът на решение беше включен като трета точка в днешната програма.

Няма как българският парламент да вземе ролята на Комисията за енергийно и водно регулиране и ние в Народното събрание /НС/ да решим какви да бъдат цените на тока, възрази бившият енергиен министър Теменужка Петкова /ГЕРБ-СДС/. Колегата й Костадин Ангелов попита какво налага да се занимават с тази комисия, вместо да има временна комисия за ковид кризата и зеления сертификат. Още повече, добави той, има проектопредложения на "Демократична Българи" за въвеждане на зелен сертификат за достъп в НС и на ГЕРБ-СДС за отмяна заповедта на здравния министър за зелен сертификат.

В програмата е прекратяване пълномощията на народните представители от ПГ "Продължаваме промяната" /ПП/ Яна Балникова и Лена Бориславова, които са депозирали оставките си в деловодството на Народното събрание.

НС ще разгледа и промяна в състава на временната комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на парламента. Бориславова ще бъде освободена като председател на комисията и на мястото й ще бъде избран Настимир Ананиев от ПП.

Даниел Митов от ПГ ГЕРБ-СДС възрази срещу кратката седмична програма на депутатите.

Минчев му припомни, че всеки народен представител до вторник,18.00ч., може да предлага точки за включване в програмата, което от ГЕРБ-СДС не са направили.

Facebook logo
Бъдете с нас и във