Банкеръ Daily

Преговори за електронно правителство

ПП: Националната система за електронна идентификация е ключова

Националната система за електронна идентификация е ключова стъпка, върху която стъпва цялото електронно управление, каза Георги Печнев от "Продължаваме промяната" по време на политическата дискусия за развитие на електронното управление.

Той добави, че от администрацията се иска удобство, бързина, ефективност, прозрачност и проследимост, както и по-умно управление. Това са политики, които съвременните технологии може да ни предложат, посочи Печнев. Правителството трябва да има акцент върху доброто управление и дигитализацията е част от него, посочи той.

От ключово знание е да повишим нивото на контрола на изпълнението на различните проекти - контролът трябва да е предварителен, по време на изпълнение и последващ, каза Печнев. По думите му сега 85 процента от регистрите в държавата нямат оперативна съвместимост. Той призова да се повиши събирането на данни на общинско, регионално и на национално ниво.

Калина Константинова, представител на "Продължаваме промяната", посочи възможността "Български пощи" да се ползват като комплекси за административно обслужване и за център за дигигални услуги по места.

Facebook logo
Бъдете с нас и във