Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Потенциалът за растеж в сферата на ВЕИ привлича инвеститорите

Потенциалът за растеж в сферата на възобновяемите източници на енергия в следващите 10 години, продиктуван от европейските политики, засилва инвеститорския интерес в сферата. Това отбелязва Веселин Тодоров, управител на компанията "ВВТ Инженеринг", на среща с председателя Цветан Симеонов. 

Експертите от компанията, която се занимава с проектиране, внедряване, интегриране и управление на технологиите и ресурсите във ВЕИ сферата, оценяват цената на енергия, произведена от алтернативни източници за собствени нужди, на по-ниска стойност в сравнение с конвенционално, централизираното производство на ядрени, газови или въглищни електроцентрали.

Инвестициите във ФтЕЦ за собствени нужди са включени във все повече бизнес планове на потребители от сектор индустрия и услуги.

Чрез стимули за битовите потребители за изкупуване на енергия, инвестицията във ФтЕЦ от 30kW се изплаща за период от 4 до 5 години.

Дискутирани са били и проблемите пред сектора. От страна на БТПП е изразена готовност за бъдеща подкрепа при решаване на изискванията поставени и от ЕС във връзка с възобновяемите източници на енергия за тяхното по добро интегриране според световните стандарти и на българския пазар.

Facebook logo
Бъдете с нас и във