Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Посрещаме над 200 хиляди туристи по празниците

Министерство на туризма очаква ръст на чуждестранните туристи от 7% по време на коледните и новогодишните празници. От ведомството изчислиха, че около 200 хиляди чуждестранни туристи ще посетят България в този период. Най-висок интерес към страната ни има от Сърбия, Румъния, Гърция и Великобритания. 

През целия месец декември се очаква България да посрещне общо над 450 хиляди чужденци, докато над 400 хиляди българия ще посрещнат Коледа и Нова година извън домовете си – при близки и роднини, или на почивка в хотел. В чужбина са избрали да пътуват около 150 хиляди българи като най-висок остава интересът към възможностите за почивка в балканските държави и най-вече южната ни съседка Гърция.

За първите 9 месеца на 2016 г. туристическият ни сектор е обслужил близо 7.5 милиона чуждестранни туристи. Спрямо миналата година увеличението е с около 1 млн. повече посещения, или 15% ръст.

За първите девет месеца на 2016 г. в страната ни са постъпили над 5.5 млрд. лв. приходи от туризъм по данни на БНБ . Увеличението спрямо същия период на миналата година е близо 15%, или над 712 млн. лева. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във