Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Посолството на САЩ дари 900 теста за коронавирус на ВМА

Посолството на Съединените щати дари 900 теста за COVID-19 на Военномедицинската академия на България. 

Майор Алекс Апосъл, началник на Службата за военно сътрудничество към посолството на САЩ, лично връчи дарението на стойност 24 555 български лева на началника на Военномедицинската академия генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

Мисията на САЩ използва средства от Програмата за хуманитарна помощ на Европейското командване на САЩ в Европа. От 2010 г. досега правителството на САЩ инвестира в България над 6 милиона щатски долара за проекти, подкрепящи стратегията за социално и икономическо развитие на България.

Вчера посланичката Херо Мустафа се срещна с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, за да обсъдят редица въпроси, включително  усилията на България и САЩ  да се справят с пандемията от COVID-19 и начините за подпомагане на икономическото възстановяване на двете страни.

В следващите дни посланик Мустафа ще проведе срещи, в повечето случаи – виртуални, с редица български политически лидери за координиране на въпроси след пандемията от коронавирус. При всички случаи тя ще съблюдава противоепидемичните изисквания на българските и американските власти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във