Банкеръ Daily

Борисов обеща:

Последният лот на магистрала "Европа" ще е готов през 2021 година

До края на годината трябва да бъде завършен участъкът на автомагистрала "Европа" от ГКПП „Калотина“ до Драгоман. Това ще спести часове при пътуванията между Сърбия и България и ще допринесе за подобряването на пътната безопасност, увери премиерът Бойко Борисов.

В момента се работи по пътен подлез „Калотина“ при 2-ри км, по временния ЖП-мост на 3-ти км, по надлез за мечки на 4-тия километър и по още три селскостопански подлеза. През ноември бе завършена предсрочно отсечката от Сливница до Драгоман, дълга 17 км и изградена изцяло с пари от държавата, посочи още премиерът във Фейсбук.

Той добави, че третият участък от магистралата е от Сливница до връзката със Северната скоростна тангента. Той е 16 км и ще преминава по ново трасе. За него е изготвен техническият проект, тази година ще бъдат обявени обществените поръчки за изпълнител и надзор.

"Така се прави път. За 10 минути ще се минава по новия лот. Става разкошна магистрала. Тази година и тук ще стане готово. Много хора работят. Има срокове и работят много багери и камиони. Строителните дейности започнаха през февруари 2020 г., но изпълнението на терен е вече над 35%. Изпълняват се изкопи, насипи, асфалтови работи, бетонови и армировъчни работи. Когато инвестираме в развитието на инфраструктурата и поддържаме добър бизнес климат - икономиката ще върви нагоре", похвали се Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във