Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Португалски производител на ВЕИ навлиза в България

Португалският производител на възобновяема енергия Greenvolt заяви, че се е разширил на пазарите на България, Румъния и Италия чрез своето звено V-Ridium, полски разработчик на възобновяеми източници.

"В България операциите започнаха тази седмица, като офисът в София напълно функционира и започва с 200 MW проекти за вятърна енергия в процес на разработка", се казва в изявление на Greenvolt, публикувано по -рано тази седмица.

В съответствие със стратегията си за развитие, компанията също започна своята дейност в Румъния тази седмица. Greenvolt има планове за развитие с висок потенциал за Румъния чрез проекти за слънчева и вятърна енергия.

Централният офис Greenvolt - Energias Renovaveis (Greenvolt) със седалище в Лисабон, собственост на португалската индустриална група ALTRI, е активен основно в сектора на производството на електроенергия от биомаса. С натрупан опит в този сегмент от около 20 години, Greenvolt има умения в проектирането, инженеринга, експлоатацията и поддръжката на електроцентрали на биомаса, според информация, публикувана на уебсайта на компанията.

Greenvolt купи базирания във Варшава V-Ridium през юли. V-Ridium е фокусиран върху Полша, Гърция, Италия и Франция и активно проучва България и Румъния, съобщава See News.

Facebook logo
Бъдете с нас и във