Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Порожанов наема охранители

Министерството на финансите е сключило на 30 октомври едногодишен договор с "Д. М. Секюрити груп" ООД за осигуряването на физическа охрана на имоти, съоръжения и движимото имущество в тях. От наетата фирма ще се изисква също така организирането на пропускателен режим в сградите на финансовото ведомство. За услугите си дружеството на Владимир и Валентина Владимирови ще получи 142 243 лева. За сравнение, максималният предвиден бюджет за охрана е бил 162 хил. лева.

С офертата си "Д. М. Секюрити груп" ООД е надделяла над конкуренцията на четири други охранителни фирми: "Груп-7", "Балкан секюрити", "АС Скорпио" и "Мултифорс А.С.". Това обаче не е кой знае каква изненада, тъй като от 2010 г. насам именно компанията на Владимирови се грижи за сигурността във въпросното министерство.

За този период с нея са били сключени два двугодишни договора, като по първия са платени 284 256 лв., а по втория - 278 208 лева. С други думи, новият контракт няма да доведе до сериозна промяна в разходите на ведомството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във