Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Поредните промени в Закона за данък върху добавената стойност влизат в парламента

Пленарно заседание ще има Народното събрание от 9 часа. Предстои да бъде гласувана проектопрограмата за седмицата. Шест точки има в нея.

Предстои второ гласуване на законопроект за управление на агрохранителната верига, който е внесен от Министерския съвет на 3 февруари. Проектодокументът бе приет на първо гласуване на 7 февруари. С него се унифицират правилата за контрол и координация между компетентните органи по цялата верига, които сега са заложени в множество отделни закони. Предлага се и промяна в размера на глобите.

В дневния ред е и второ гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за запасите от нефт и нефтопродукти. Вносител е  Министерският съвет (на 15 октомври 2019 г). Вече бе приет на първо гласуване на 28 ноември 2019 година.

Ще има и първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за подземните богатства, който е внесен от Министерския съвет на 2 април.

Точка първа в четвъртък е избор на омбудсман. Процедурата е съгласно правила, приети с решение на Народното събрание от 4 март тази година.

На второ четене ще се гледа законопроект за изменение и допълнение на Закона за Държавна агенция "Разузнаване". Вносители са Димитър Лазаров, Пламен Нунев, Красимир Ципов и Валентин Касабов (на 20 февруари). Приет бе на първо гласуване на 11 март.

Първо гласуване ще има по законопроекти за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност. Вносители са Искрен Веселинов и група народни представители (на 4 май); Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски и Йордан Цонев (на 13 май); Боряна Георгиева и Полина Цанкова (на 15 май); Красимир Ципов и група народни представители ( на 15 май); Валери Симеонов и група народни представители (на 15 май); Корнелия Нинова и група народни представители (на 18 май). Това първа точка за петък.

За петък е предвиден и парламентарен контрол с питания на народните представители към министрите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във