Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Пореден немски инвеститор от автомобилната индустрия с интерес към Русе

Кметът Пламен Стоилов заедно със заместник-кмета по европейско развитие д-р Страхил Карапчански са имали среща с представители на ГБИТК и на немската компания "Джей Кей Ен Драйвлайн"

Германски инвеститор от автомобилната индустрия има интерес за развитие на бизнес в Русе. Това съобщиха от общинската управа в града.
Кметът Пламен Стоилов заедно със заместник-кмета по европейско развитие д-р Страхил Карапчански са имали среща с представители на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и на немската компания "Джей Кей Ен Драйвлайн" (GKN Driveline Bruneck AG), която е утвърден лидер в разработването и доставката на съвременни електрифицирани системи и решения за автомобилната индустрия. През този месец те са на посещение в България и един от основните им инвестиционни интереси представлява именно регион Русе като потенциална локация за установяването на производствена база.

Кметът е запознал гостите с инвестиционния профил на град Русе, проектите с европейско финансиране, които се изпълняват, както и с предимствата на региона за започване на бизнес. Германската фирма е концентрирана върху разработването и производството на електрифицирани задвижвания и системи за всички видове колела от автомобилната индустрия. В основата на дългогодишния й успех са технологичните иновации, оптимизацията на процесите, качеството и квалифицираността на служителите й. Представителите на немската фирма са заявили, че професионалните намерения на фирмата са насочени към позициониране и инвестиция, която да включва евентуален бъдещ строеж на собствена фабрика в края на 2021 - началото на 2022 година.

Германо-Българската индустриално-търговска камара е създадена именно, за да подпомага разширяването и задълбочаването на икономическите и търговските взаимоотношения между двете страни, както и за създаването на нови бизнес контакти и възможности за партньорство. В момента камарата оказва съдействие на инвеститорите в проучването на условията и възможностите за откриване и развиване на производствено предприятие в България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във