Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Популярни личности споделиха своя път към успеха

Конференцията "Жадни за знание: Пътят към успеха" е част от третото издание на образователната програма Youth Empowered. Снимка: "Кока-Кола ХБК" България

Конференцията "Жадни за знание: Пътят към успеха" събра успешни млади професионалисти и младежи във Варна. Събитието бе част от третото издание на образователната програма Youth Empowered, организирана от "Кока-Кола" в България и "Джуниър Ачийвмънт България".

Дискусията започна с панел "Бъдещето е в твоите ръце", в който регионалният мениджър на Българска агенция за малки и средни предприятия Николай Петканов и Александър Иванов, образователен директор на SoftUni Digital & SoftUni Creative, дадоха съвети на младежите как да реализират мечтите си и идеите, в които силно вярват. Във втория панел на конференцията популярният блогър и влогър Антоанет Пепе и изпълнителният директор на "Карин дом" Мая Донева, представиха методи за стимулиране на креативността и посъветваха участниците да развият своите умения и да развихрят въображението си за постигане на своите мечти.

Спас Керимов от Printivo и Руско Русков от Chaos Group представиха пред младежите своите успешни стъпки в професионалното им израстване и споделиха с тях уроците, които са научили по пътя си към успеха."Следвайте страстта си и тя ще ви доведе до мечтите ви," сподели с аудиторията мотото си Русков. В рамките на събитието се проведе обществена дискусия за предизвикателствата пред младите хора, както и за усилията на бизнеса, институциите и университетите за преодоляването им.

Своя опит и идеи от различни гледни точки за развитието на младежите в страната разкриха Жаклин Цочева, директор "Публични комуникации и връзки с обществеността" в "Кока-Кола ХБК" България; Милена Стойчева, изпълнителен директор, "Джуниър Ачийвмънт България"; Дарина Иванова, главен експерт "Младежки проекти и обучения", дирекция "Образование и младежки дейности"; Слави Димитров, Студентски съвет на Икономически университет във Варна и Димитрина Докимова, заместник директор на МГ "Д-р Петър Берон".

Програмата Youth Empowered започна през 2017 г., благодарение на съвместните усилия на "Кока-Кола ХБК" България и "Джуниър Ачийвмънт България". Целта е да се подпомогне развитието на младежите и пълноценната им подготовка за започване на кариера и успешна реализация в страната. През миналогодишните две издания в рамките на инициативата над 3000 младежи на възраст между 16 и 26 години от 13 български града преминаха през курсове за повишаване на тяхната работоспособност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във