Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Популяризират малко познати дестинации за здравен и балнео туризъм

В Министерството на туризма се приемат документи за участие в конкурса за избор на малко познати дестинации за здравен и балнео туризъм. Той се провежда в рамките на проекта на Министерството на туризма „Здравен и балнео туризъм GRO/SME/18/C/065 – Bulgaria Sanus per Aquam”, финансиран по Програмата за конкурентоспособност на малките и средни предприятия (2014 – 2020 г.) – COSME.

В конкурса могат да участват областни и общински администрации или обединения от тях, както и други организации, в които присъстват или са представени местните власти. В него не могат да се включат частни организации/фирми, целящи индивидуална търговска печалба. Кандидатите следва да изпратят документите си не по-късно от 30 юни 2019 г. /неделя/.

Целта на конкурса е да се изберат пет нови малко познати ЕДЕН дестинации /един победител и четири подгласници/ в областта на здравния и балнео туризма на България. Така ще се популяризират нововъзникващи и малко познати български туристически дестинации, които са разработили специфични услуги въз основа на местните природни ресурси, съоръжения и инфраструктура за развитие на здравен и балнео туризъм в района.

За избраните дестинации ще бъде извършено фотозаснемане и ще се изготвят брошури. Дестинациите ще бъдат включени в националната ЕДЕН мрежа на България и ще станат част от европейската ЕДЕН мрежа.

Електронният пакет с документи за участие в конкурса е достъпен на интернет страницата на Министерството на туризма www.tourism.government.bg в раздел „Програми и проекти“ или на официалната страница на ЕДЕН мрежата в България www.edenbulgaria.eu в раздел „Здравен и балнео туризъм“.

EDEN е акроним на European Destinations of Excellence („Най-добри европейски дестинации“) – проект, който популяризира моделите на устойчиво развитие на туризма на територията на целия Европейски съюз. Проектът се базира на национални конкурси, които се провеждат ежегодно и в чиито рамки се избира туристическа „най-добра дестинация“ за всяка участваща държава. Чрез подбора на дестинации проектът EDEN ефективно постига целта да привлича вниманието към ценностите, многообразието и общите характеристики на европейските туристически дестинации.

Facebook logo
Бъдете с нас и във