Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Попов: Работим по сигнала за „руския Uber” от миналата година

S 250 42e10dc7 0493 440d bcd3 eea18fa4bc44
S 250 fb4b0bf5 fcb0 40ee 91c1 51ab04c2040f

Таксиметровите шофьори в столицата излязоха на протест срещу руската компания "Максим", която е популярна у нас като „руския Uber”. Те затвориха движението на „Цариградско шосе” в 13 часа като шествието продължи по бул. "Цар Освободител", ул. "Г.С.Раковски", ул. "Оборище" и пл. "Александър Невски". Екипи на полицията спират движението по маршрута на шествието. 

"Протестът ни цели институциите да се сезират и да се реши проблемът с нерегламентираните превози", заяви Спас Атанасов, председател на Браншовата камара на таксиметровите превозвачи.

"Таксиметровите шофьори знаят, че ние работим по сигнала за нелегалното приложение за извършване на нерегламентирани таксиметрови услуги още от миналата година, когато една от техните организации пусна до нас жалба", заяви днес след среща в Народното събрание заместник-министърът на транспорта Ангел Попов.

Попов обясни, че е свършена много работа, защото тук се изисква събирането на много и неопровержими доказателства. След жалбата на Съюз „Такси“ е бил сформиран екип от Министерство на транспорта, Прокуратурата, НАП, Икономическа полиция. Със самите таксиметрови шофьори, които и днес настояха да се прекрати дейността на нелегалното руско приложение „Максим“, са проведени пет или шест срещи.

„За радост, екипът, който събрахме, е готов с резултати, които сме предали на Комисията за защита на конкуренцията. Надяваме се те да действат бързо, както в един друг случай, за да може дейността на това приложение да бъде прекратена“, каза зам.-министър Попов и призова още веднъж гражданите да не използват това приложение, защото то не им носи никаква сигурност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във