Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Полуотваряне на заведенията от 1 март обяви Марияна Николова

Ресторантите ще отворят от 1 март при капацитет от 50%, до 6 човека на маса и ще работят до 23 часа с клиенти, обяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова след работна среща с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. В дискусията участваха доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор на  България, както и представители на туристическия бранш. 

Запазва се ограничението от 15 човека за организирани частни събития като сватби и кръщенета. Задължително е и спазването на всички противоепидемични мерки за работа. Нощните заведения ще отворят от 1 април.

От 1 март отпада и забраната за реализиране на организирани пътувания в страната. Организираните посещения зад граница ще бъдат разрешение от 1 април. В заповедта на здравния министър ще пише, че редът за тези пътувания ще се определя от туроператорите и туристическите агенти при спазване на съответните санитарни марки за безопасност и сигурност на туристите, става ясно от съобщение на туристическото министерство.

Конгресният и събитийният туризъм също може да започнат от 1 март. В следващата заповед на министъра на здравеопазването ще бъде разрешено организирането на събития и конгреси при капацитет от 30%. По информация на бранша ще е нужен определен период от време за подготовка, като на практика събития се очаква да има след 20 март.

Facebook logo
Бъдете с нас и във