Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Полският президент на "Три морета": Да превърнем Европа в голяма фабрика

Общата декларация ни позволява да кажем, че между нашите държави ще има по-близко сътрудничество. Надявам се, че в бъдеще ще функционираме още по-добре и още по-ефикасно, допълни той и благодари на Латвия, че поема домакинството на инициативата,  коментира Анджей Дуда.

Трябва да увеличим капацитета, да произвеждаме така, че Европа да се превърне в голяма фабрика, да сме си самодостатъчни. Това заяви президентът на Полша Анджей Дуда на пресконференция по време на инициативата "Три морета", като цитира прогнозите на МВФ и Световната банка дават и ги оцени като "чудесни за икономическия растеж на държавите в региона“ - между 4 и 4,8% през тази година.

Той подчерта, че сътрудничеството по инициативата „Три морета“ носи осезаеми резултати за всички и оцени организацията на срещата като отлична..

"Дори някой да не се интересува от политика и да не е чувал за нашата инициатива, се надявам, че тези граждани ще се наслаждават на нови пътища, по които да пътуват, да използват железопътните линии. Те могат да не знаят, че това е станало благодарение на интерконекторите, които сме изградили“, коментира полският президент.

Дуда обясни също, че обсъдените по време на форума въпроси  за интеграция са много важни за развитието на нашите икономики.

"С тези дейности се повишава стандартът на живот на нашите граждани. Имахме възможност да обсъдим много въпроси в дълбочина. Всички стратегически партньори и приятели на нашата инициатива показаха оптимизъм и желание да се действа в името на нашия просперитет“, допълни полският президент.

Общата декларация ни позволява да кажем, че между нашите държави ще има по-близко сътрудничество, коментира още Анджей Дуда. Надявам се, че в бъдеще ще функционираме още по-добре и още по-ефикасно, допълни той и благодари на Латвия, че поема домакинството на инициативата.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във