Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Полицаите ще получат коледни бонуси между 400 и 500 лева

Полицаите ще получат между 400 и 500 лева допълнително за предстоящите празници. Това съобщи вътрешният министър Христо Терзийски. 

На днешното правителствено заседание са определени 28 млн. лв. за разходване от вътрешното министерство. Пет млн. от тях са предназначени за закупуване на специализирана техника за Медицинския институт на МВР. Останалите ще бъдат разпределени между служителите в системата. 

"Средствата ще бъдат за всички служители на министерството, които работят на първа линия в борбата с пандемията. Това е крачка, която правителството и държавното ръководство прави, за да покаже, че оценява дейността на служителите. Те изпълняват и редица функции, които не са свойствени на министерството за справянето в тази ситуация - като съдействието на здравните органи и на РЗИ", каза Терзийски

По думите му ще бъдат направени разчети, за да се дадат на хората между 400 и 500 лв. допълнително.

Коледните бонусите идват на фона на продължаващите протести с искане за 30-процентно увеличение на полицейските заплати. Правителството обаче склони да увеличи възнагражденията в МВР с 15 процента.

Външният министър съобщи също, че 11 300 служители на МВР са заявили готовност да се ваксинират срещу коронавируса. Съгласните да се имунизират са от звената за патрулно-постовата дейност и охранителната полиция. 

"Има готовност нашата болница да предприеме веднага необходимите действия", каза Терзийски. В момента ведомствената болница очаква доставка на фризери за съхранение на ваксината.

Тъй като в МВР болницата в момента има и цивилни граждани, правителството е отпуснало допълнителни средства за закупуване на техника. С 5 млн. лв. ще се купи първо нов скенер за образната диагностика на COVID отделението, обясни шефът на лечебното заведение проф. Ненчо Смилов. Но в момента най-големият проблем е недостигът на персонал.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във