Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Появи се информация, че пиарката на Борисов е купила луксозна къща за 1 млн. лева

Ръководителят на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова, която в събота бе атакувана от обвиняемия бизнесмен Васил Божков заради редовни, по негови думи, срещи между двамата, е закупила луксозна къща в с. "Бистрица" до София за около 1 млн. лв., съобщи Атанас Чобанов от сайта "Биволъ" във Фейсбук профила си. 

"От юли 2019 г. Шехерезада е горда собственичка на вила в с. Бистрица за над 1 млн. лв. С разчупена архитектура, изглежда много шукаритетна, както се вижда от Google Maps", пише Чобанов.

Той публикува и извадка от имотния регистър, от която се вижда, че Арнаудова е придобила къщата през юли 2019 г. заедно със съпруга си Делян Димитров. Имотът е записан с материален интерес от 1 056 148 лв. Продавачът е чуждестранно лице.

Според справката имотът е разположен на ул. "Манастирска" 1Б в село Бистрица, вилна зона "Манастира". Сградата е с 271 кв. м застроена площ и е на два етажа върху терен от 1128 кв. м. Чобанов твърди, че в идните дни ще направи опит да заснеме луксозната постройка и с дрон.

Освен с луксозната къща семейството на Арнаудова разполага и с апартамент от 198 кв. М. В София за 352 000 лв. И двата имота са купени с кредити от Банка ДСК. Първият кредит е изтеглен през 2015 г., като сумата е върната за 57 месеца и ипотеката е вдигната.

Чобанов задава въпрос на пиарката на Борисов какъв е месечният доход на семейството, така че да може да си позволи да плаща огромните кредити към Банка ДСК, при положение че и съпругът ѝ работи в държавната компания – "Булгартрансгаз".

"Всичко е надлежно декларирано. Информацията е публична. Къщата е с ипотечен кредит от Банка ДСК и в този ред на мисли все още не е наша собственост, а собственост на банката. Сделките са правени само по банков път, на пазарни цени и всичко може да проследите и лично, защото съм го декларирала", заяви Арнаудова пред Mediapool.

В събота тя бе атакувана от Божков, че редовно е посещавала офиса му на ул. "Московска" 43. Пиарката на Борисов отговори, че той е искал нещо от нея, а не обратното и самата тя имала какво да разкаже, ако атаките продължат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във