Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Поетапно затварят хотелите в Албена заради намаляващия брой туристи

Курортният комплекс "Албена" започна поетапното затваряне на хотелите. Причината е във все по-намаляващият брой на туристите, след като чартърните полети бяха преустановени, а Германия обяви Северното ни Черноморие за опасна дестинация, съобщава БНР. Епидемичната обстановка в комплекса е спокойна, а до този момент няма данни за заразени туристи. 

Миналата седмица гостите на курортния комплекс "Албена" са били 8 000, тази седмица те вече са около 6500, пояснява управителят на дружеството Христо Пенев. 

По думите на Пенев до този момент е имало данни за контактни лица на новата коронавирусна инфекция сред персонала, като те са преустановили трудовите си задължения. Положителен случай при туристите обаче не е бил регистриран. 

От събота всички завръщащи се в Германия от високорискови райони задължително ще бъдат тествани на пристигане в Германия, съобщи здравният министър Йенс Шпан.

Досега отделните германски провинции можеха да поискат от пристигащите от високорискови райони да се подложат на 14-дневна карантина, но тестването беше доброволно. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във