Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Подземен паркинг ще осигурява над 190 места до метростанция „Стадион "Васил Левски“

В средата на октомври месец се очаква да бъде готов подземният паркинг при метростанция „Стадион "Васил Левски“ и ще може да се използва от хората по системата „Паркирай и пътувай“. Той е за 193 места за паркиране и при пътуване с метрото паркирането е безплатно. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на довършителните работи по обекта.

В средата на октомври се очаква да може вече да се ползва подземния паркинг по системата „Паркирай и пътувай“, по която паркирането е безплатно, ако се пътува с метрото. Целта на буферните паркинги е да стимулират хората да ползват метрото. До този момент пет са буферните паркинги към метрото и разполагат с общо над 2200 места. Средната им годишна запълняемост е над 60%, като този на Бизнес парк София достига 100%.

В програмата на Градска мобилност е предвидено да се довършат и изградят още три паркинга за 492 места. Те се намират на бул. “Сливница“, при Централна гара и в кв. “Надежда 1“.

В момента със строителството на третата линия на метрото се изграждат още 3 паркинга в район „Овча купел“ за около 700 места.

Facebook logo
Бъдете с нас и във