Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Почистват и облагородяват Панчаревското езеро за над 180 000 лева

Министерството на земеделието храните и горите обяви обществена поръчка за проект за почистване на Панчаревското езеро. Срокът за подаване на документи е до 11 май. Определената сума е 184 хил. лева.

Обществената поръчка е за "Изработване на работен проект за почистване чашата на язовир „Панчарево“ от наносни отложения". Изпълнителят има срок за изпълнение от 90 дни от подписването на договора.

За замърсяването на Панчаревското езеро сигнализираха местни жители и инициаторите на "Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне“ още преди година. След десетки сигнали до различни институции и до Областната управа на София - град, бе назначена Междуведомствена комисия от 17 души, която излезе с доклад.

„Част от езерото е заблатено, отгоре сякаш има зелен килим. Вода почти не се вижда, наносите за 40 години сигурно доста са намалили обема на езерото. Водораслите пречат и на децата да спортуват – греблата им се оплитат. А това е единственото място, на което софиянци могат да дойдат едновременно на вода и планина", заяви пред БНР Галина Бел от „Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне“.

От сдружението са доволни, че е реагирано на техния сигнал, но се зарекоха, че ще следят каква работа ще се свърши за определената сума.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във