Банкеръ Daily

Управление и бизнес

По 50 000 лв. ще е помощта за млад фермер

По около 50 хил. лева е помощта, която е определена за подпомагане на един млад фермер. Чрез подмярката 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски производители“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.  ще бъдат подпомогнати проекти на земеделски производители, с които ще се подобри цялостната им дейност и конкурентоспособност на стопанствата им. Общият бюджет по процедурата е в размер на близо 25 млн. лева.

Срокът, в който ще могат да се подават документи по процедурата е 28 февруари 2022 година. Те могат да се изпращат изцяло електронно, което ще се извършва чрез Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН 2020). Електронно ще се извършва и оценката на проектните предложения.

Потенциалните кандидати трябва да знаят, че в рамките на този прием по подмярката няма да има възможност за предоставяне на безвъзмездни консултантски услуги от страна на Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ), както и за изготвяне на безплатни бизнес планове от страна на службата.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във