Банкеръ Daily

Управление и бизнес

По 1000 лв. само за медици с пълен график на първа линия

За работа на първа линия в условия на COVID-19 допълнителни пари ще получават само медиците, които са заети на пълен график и са ангажираните с диагностиката и лечението. Това обяви заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов.

Според него досега по хиляда лева допълнително са получавали и медици с договори за работа в COVID отделения само по няколко часа. По думите му причината е досега действащата методика.

Вече е приета нова, която ще разпределя средства само за заетите на пълен график и за ангажираните с диагностика и лечение на коронавирус.

Според изчисленията на министерството ще са необходими 135 млн. В тази сума са предвидени и премиите при следваща вълна на вируса.

„Установихме, че не е имало такъв принцип. Общо взето са получавали и хора, които са били със сключен договор за няколко часа към лечебно заведение, и са били в обхвата на получаване на тези 1000 лева и са били заедно третирани като хора, работещи в COVID отделенията, по 12 часа, на пълния график през целия месец“, каза Александър Златанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във