Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Пловдив ще има лабораторията за COVID-19

В Пловдив ще има лабораторията за изследване на заразени от COVID-19, съобщиха от общината. Тя се изгражда в двора на Инфекциозната клиника към Университетската МБАЛ "Св. Георги". Изграждането на лабораторията за изследване на коронавирус е на своя финал, установи проверката на кмета на Пловдив Здравко Димитров и неговия заместник Тодор Чонов. Тя ще бъде в изцяло нова сграда и ще има четири помещения и един лекарски кабинет. Нейното изграждане станало възможно след намесата на Община Пловдив и благодарение на дарението на собственика на "Международен панаир Пловдив" АД Георги Гергов, отбеляза кметът Здравко Димитров.

Лошото време в края на миналата седмица е забавило строителите, но сега те наваксват с бързи темпове. Остава да се сложи подовата настилка, като пусковият срок е края на тази седмицата с монтирането на оборудването за климатизацията, мебелите и санитарните възли.

От 1945 г. болничната база на Университетската МБАЛ "Св. Георги" е обявена за факултетска болница, база за клинично обучение на медицинските кадри от България и от чужбина към Медицинския факултет при Пловдивския университет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във