Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Пликовете с милионите на Божков не са стигали до мен, обяви Горанов

Пликове от бизнесмена Васил Божков не са стигали до мен и това са спекулации на един обвиняем човек. Това каза в Пловдив финансовият министър Владислав Горанов. Горанов е сред главните герои в няколко от постовете във Фейсбук и в сигнала на Божков до прокуратурата. Хазартният бос например пусна във Фейсбук подробни извлечения за 67 млн. лв. тегления от личната си сметка в Булбанк за периода 2017 - 2019 г.  "Извлеченията от личната ми сметка, които доказват изтеглените над 67 млн. лв. в брой (след платени данъци). Сумата, която съм предал на Владислав Иванов Горанов и Бойко Методиев Борисов, чрез посочени от него лица само за последните 3 години", твърди Божков. От въпросните извлечения обаче не става ясно къде са отивали парите, както и основанията за теглене.

"Всеки човек има право да си говори каквото си иска. Досега не съм си позволявал коментари по тази тема и няма повече да коментирам. И пред прокуратурата заявих, по време на разпитите, че подобни твърдения са вероятно следствие на специфичните климатични условия, при които в момента се намира обвиняемото лице", каза Горанов.

Според финансовия министър  за предстоящия вот на недоверие към правителството първо трябва да се видят мотивите. Той бу категоричен, че това няма да е успешен вот, защото партньорите, подкрепящи правителството, са обединени от това, "че има още какво да се свърши и ще отхвърлят този вот на недоверие, когато бъде внесен". Левицата в момента, според него, не е в кондиция да има претенции за управлението на държавата.

"Не сме видели нито една по-добра идея в сравнение с тези, с които ние изпълняваме нашата управленска програма", добави финансовият министър.

Владислав Горанов определи като "коректна"  реакцията на американското посолство по отношение на протестите.

"Американската демокрация е една от най-старите в света и това, че те потвърждават върховенството на закона и правото на протест на всеки е нещо, което и ние споделяме", каза още той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във